Megdöbbentő vallomás: Az ember a COOL-lista mögött

Robi, a biztonsági őr az.

Hirdetés

Évek óta kétségek közt tartja a világot, ki írja az évről évre megjelenő Cool-listát. Ex-Indexesek? Mostani Indexesek? Irigy kutyák? Seggnyaló wannabe cool csicskák?? Próbálták már ellopni, feltörni és szabotálni, de a lista hamisíthatatlan coolingjét utánozni nem lehet! A Tolny szerkesztősége a Toldiban beszélgetett fennhangon a kérdésről, amikor egyszercsak megszólalt Robi, a biztonsági őr: „Én csinálom a Cool-listát.” Azonnal interjút kértünk tőle és Robi készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Tolny: Igaz, hogy vascsővel vered a vendégeket?
Robi: Azt állítják rólam, hogy szétverek mindenkit, de ez legfeljebb átvitt értelemben lehet igaz – én a Cool-listás helyezésekkel teszek tönkre vagy emelek fel egzisztenciákat.

T: De most komolyan te csinálod?
R: Igen.

T: De hogy csinálod? Mi alapján kerülhet fel valaki? Ez őrület, mindvégig itt volt a megoldás a szemünk előtt, tudod, mióta akarjuk már tudni ezt?
R: Úgy szokott lenni, hogy minden év első munkanapján felírom egy listára a vendégek nevét érkezési sorrendben. Ezek után már csak annyi dolgom van, hogy hallgatózzak, hogyan beszélik ki őket mások a hátuk mögött, ebből már megvan egy rövid jellemzés. Decemberben meg minden nap kiposztolok pár helyezést és kész.

T: Amikor ilyeneket írsz valakiről, hogy halálosan kúlképű vagy hogy őrülten sexy, azt mennyire gondolod komolyan? Vicc vagy komoly? Feloldanád végre az anomáliát?
R: Én szeretek itt dolgozni és szeretem az itteni embereket. Tudom, hogy gondot okoz a listán szereplő embereknek, hogy nem élvezhetik a sikert teljes mértékben, mert nem lehet eldönteni, kinevetem vagy elismerem-e őket, de szerintem pont ez a lényeg. Sokan esünk abba a hibába, hogy a saját kis buborékunkban nem vagyunk hajlandóak tudomást venni rossz tulajdonságainkról úgy könyveljük el őket, hogy így vagyunk tökéletesek, pedig ez nem igaz. Én sem tudom, miért írták rólam, hogy vascsővel verem a vendégeket, amikor nem, de el kell gondolkodni rajta, milyen alapja volt, hogy egyáltalán eszükbe jutottam és fontosnak tartották, hogy megemlítsenek, a vascsőtől teljesen függetlenül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.