Kossuth díjat kapott Miki357, botrány az átadón!

Az ország kedvenc kliprendezője képtelen volt a seggén maradni.

Hirdetés

A Toldi Klub elismert DJ-je és az ország kedvenc kliprendezője, Szabó Miklós Márton (27) a magyar állam művészeket megillető egyik legmagasabb elismerésben részesült. A Kossuth díjakat idén is Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök adták át a Parlamentben, az átadót azonban kisebb bonyodalom szakította meg – tudatta közleményében az MTI.

Amikor a Miki357-öt szólították, senki sem lépett elő a tömegből. Áder János tanácstalanul nézett körbe , de csak tücskök ciripelését lehetett hallani. Néhány másodperc kínos, néma csend után végül a díszterembe egy hintó rontott be, amit lovak helyett egyik oldalon a Halott Pénz, másik oldalon a Wellhello nevű könnyűzenei formáció húzott. A kocsiban Miki357 ült egy koronával a fején, és amikor egy óriási ugrással a földre érkezett, azt kiáltotta, “BAJSZOS SZAR!”, majd leporolta nadrágját. Ezután mosolyogva Áder János felé indult, hogy átvegye a megtisztelő díjat.

A díszterem összes tagja azt hitte, képzelődik vagy rosszul hall, de később többen megerősítették, hogy mindannyian, tisztán kivehetően ugyanannak voltak szem- és fültanúi. Áder János államfő az MTI kérésére elmondta, ő a kiáltást úgy értette, “SZERBUSZTOK, DRÁGA URAK!” és nem is volt hajlandó ezt másképpen gondolni.

Az idei díjazottak listáján egyébként szerepelt még Fluor Tamás énekes, Gyenge Laura gyártásszervező, Bede Márton gasztroblogger és Horváthné Böbe újmédia-művész is. A Toldy szerkesztősége sajnos elbukott a Parlament biztonsági átvilágításán, így nem tudtunk részt venni a díjátadón, de innen is gratulálunk a díjazottaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.